O nas

predstavitev ansambla in članov s kratko biografijo

Matjaž Ribnikar

V skupini je zadolžen za električno kitaro, ritem kitaro, klavirsko harmoniko in vokal. Rodil se je 17.2.1983 v Kranju. Prihaja iz Zgornje Bele pri Preddvoru. V skupini poskrbi, da vse teče kot bi moralo. Z glasbo se ukvarja že več kot 20 let. Njegova glasbena pot se je začela z učenjem harmonike v glasbeni šoli Kranj. Kasneje je 15 let deloval kot harmonikar in klaviaturist v ansamblu Veseli Gorenjci in triu Tihojla. Ko mu harmonika ni več predstavljala izziva, se je začel učiti električno kitaro. Sprva kot samouk, kasneje pa pri glasbenih mojstrih. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist, delo pa si je našel na področju informatike. V prostem času se rad druži s prijatelji, s katerimi rad igra košarko. Kar se tiče hrane, bi ga lahko opisali kot gurmana, ki rad poizkusi kakšno novo jed. Navdušijo pa ga predvsem morske specialitete. Njegov življenjski moto je "bodi vztrajen".

Rok Jamnik

Rok Jamnik oz. »Jimmy«, rojen je 16.2.1980. Je pravi multitalent, saj obvlada igranje bobnov, ritem in bas kitare, po vrhu pa še odlično poje. Prihaja iz Zg. Senice pri Medvodah. Z glasbo se ukvarja že več kot 25 let, od tega je 15 let igral v različnih glasbenih skupinah kot so Veseli Gorenjci in Tihojla. Pohvali se lahko z aktivnim udejstvovanjem v godbi Medvode. Lahko bi rekli, da je po duši strasten glasbenik, po poklicu pa profesor matematike in tehnike. Najraje ustvarja glasbo v lastnem studiu "Jimmy recording studio". Njegov življenjski moto je "Never give up" in "Carpe diem quam minimum credula postero" (ne veruj v jutrišnji, užij današnji dan).

Žiga Zore

V skupini je zadolžen za klaviature, harmoniko in vokal. Rojen je 23.10.1983 v Kranju. Njegov domači kraj je pred kratkim postal Preddvor pri Kranju. Prvi koraki glasbene poti so se začeli pri devetih letih z igranjem na klavirsko harmoniko. Kasneje je poprijel še za diatonično harmoniko, v zadnjem času pa ga navdušujejo klaviature. Svojo glasbeno pot je sprva začel kot samouk, potem pa se je dodatno izpopolnjeval pri znanih glasbenih mojstrih. V svoji službi, kjer opravlja delo skladiščnika, ga navdušuje predvsem vožnja z viličarjem. V prostem času se zelo rad posveča svoji družini in prijateljem, s katerimi se najraje pomeri v košarki. Dneva ne zaključi brez sočne "kobase" po kateri se prileže pošten počitek.

Blaž istenič

Blaž istenič se je rodil 24.6.1977. Že od malih nog je igral trobento v različnih skupinah. Na "stara leta" pa ga je povsem prevzela bas kitara, ki jo pridno vadi pri profesorju Ladislavu Rebreku. Blaž ima čudovit basovski glas, če je potrebno vam zapoje tudi "nizki C". Diplomiral je iz agronimoje, kasneje pa se je vpisal na doktorat iz vzgoje svojih treh sinov. Pravi, da mu prostega časa ostaja bolj malo. Tisto malo, kar mu ostane, pa skoči v vodo in osvaja morske globine s podvodnim ribolovom. Če ujame kakašno "ribico" jo seveda zelo rad poje (pa naj bo morska ali svinjska), kar lepo dokazuje tudi njegov stas, ki pravi, da ni pretirano izbirčen. Njegov življenjski moto se glasi "svet je lep". 

Žiga Bešter

Žiga Bešter je rocker po duši. Zelo rad prime za svojo kitaro in ustvarja nove komade. Je tudi strasten biker, ki se rad odpelje v neznano.

Please reload